گز یکی از شیرینی های معروف ایران هست که با توجه به درجه یک یا دو بودن و میزان درصد آن مثلا گز ۴۲ درصد ، ۱۸ درصدی و… در کشورمان ایران با قیمت های مختلف به فروش می رسد.
شناخت و معرفی گز ۴۲ درصد
گز جز شیرینی های محبوب و سوغاتی های شناخته شده ایران در سراسر جهان است.
گز شیرینی سنتی ایرانی است که اگر به طریق درست تهیه شود دارای خواص بسیاری همچون موارد زیر است:
- از بین برنده کم خونی
- کاهش دهنده یبوست
- آرامش دهنده و دور کننده اضطراب و استرس
- دارای آنتی اکسیدان هاست که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
- ویتامین هایی همچون E, A, C ، آهن، کلسیم و منیزیم را دارد.
- به دلیل آهنی که در این ماده خوراکی موجود است برای درمان کم خونی موثر است.
- افزایش دهنده تمرکز و مقوی قدرت حافظه است.
حال که با برخی از خواص گز آشنا شدیم بد نیست انواع گز را بشناسیم:
- گز آردی
- سوهان گزی
- گز لقمه ای
- گز کم کالری
- گز شکلاتی
- گز سکه ای
- گز مخلوط
- گز پروبیوتیک
- گز پسته ای
- گز بادامی
قیمت گز درجه یک در کشور
گز اصفهان بهترین گز کشورمان ایران است، و تقریبا ۹۰% گز کشورمان در این شهر تهیه و عرضه می شود.
گز از موادی همچون شکر، سفیده تخم مرغ، گلوکز، مغز پسته و بادام و در مواردی گز انگبین و عرقیجاتی همچون گلاب، بهارنارنج و … تهیه می شود.
هرچند امروزه در صورت استفاده از گز انگبین قیمت محصول افزایش می باید و کمتر گز مرغوبی با این مواد تهیه می شوند.
گز براساس مقدار هسته ای که در آن استفاده می شود به گزهای ۴۲ درصدی، ۱۲ درصدی، ۱۸ درصدی، گز ۲۵ درصدی و … تقسیم می شوند.
همانطور که در بالا از مواد تشکیل دهنده گز و مغزهایی که در آن استفاده می شوند گفته شد، به این نتیجه می رسیم که هرچه مواد استفاده شده برای تهیه گز مرغوب باشند، گز گران تر خواهد بود.
قطعا بر همگان روشن هست که مواد افزودنی، اسانس های نگهدارنده، چربی ها و شکر کمتری در گز درجه یک استفاده می شود.
گز درجه یک به دلیل درصد مغزهایی (امروزه قیمت پسته و بادام هم افزایش یافته است) که در آن استفاده می گردد، و استفاده از گز انگبین در آن نسبت به دیگر گزها گرانتر است.
مشاور شما: | 09133758522 | ||
اینستاگرام: | @artagaz1 | ||
ایمیل: | info@artagaz.com |